Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Banjaluci

Tužilaštvo predložilo mjeru pritvora zbog krivičnog djela teško ubistvo

23.12.2020.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka dana 23.12.2020.godine, uputilo je sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci, prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenog Š.D., rođen 1980.godine iz Banja Luke, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Teško ubistvo iz člana 125. stav 1. tačka 2.KZ RS.

 

Osumnjičeno lice je dana 07.12.2020.godine, oko 18,30  časova,  u mjestu Babići, opština Šipovo u Manastiru Glogovac, upotrebom noža počinio krivično djelo teško ubistvo na štetu monaha A.S. rođ.1958.godine u Inđiji, Republika Srbija.

 

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog  postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao  sakriti,uništiti i izmjeniti tragove važne za krivični postupak, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti, 197. stav 1. tačka  b. i g. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

 

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora  odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog  suda u  Banja Luci. 

 

„Prilikom preuzimanja ili prenošenja informacija koje objavljuje Okružno javno tužilaštvo Banja Luka o predmetima u kojima su lica osumnjičena za krivična djela, molimo vas, da imate u vidu presumpciju nevinosti  iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske u kojem je u stavu  1. definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.“


Vijest je napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika-tuz-veca.jpg