Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Banjaluci

Potvrđena optužnica zbog krivičnog djela ubistvo

12.06.2020.

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banja Luci, dana 12.06.2020.godine, potvrdio je optužnicu protiv Šuvira Uroša, rođenog 1982. godine, sa privremenim boravkom u mjestu Gornje Ratkovo,opština Ribnik, zbog krivičnog djela Ubistvo iz člana 124. stav 1.  Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Optuženi je dana 26.01.2020.godine, oko 22,00 časa u mjestu Gornje Ratkovo, zaseok Bosančići, opština Ribnik, u porodičnoj kući oštećenog Z.B., nakon kraćeg verbalnog sukoba sa oštećenim, u namjeri da ga liši života istom zadao više udaraca šakama i keramičkom pepeljarom u predjelu glave i tijela, usljed kojih povreda je nastupila smrt kod oštećenog.

 

„Prilikom preuzimanja ili prenošenja informacija koje objavljuje Okružno javno tužilaštvo Banja Luka o predmetima u kojima su lica optužena za krivična djela, molimo vas, da imate u vidu presumpciju nevinosti  iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske u kojem je u stavu  1. definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.“


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optuznica T13 2 KT 0003278 20

Prateće fotografije

slika-tuz-veca.jpg