Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Banjaluci

Tužilaštvo predložilo mjeru pritvora zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda

17.11.2019.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka dana 17.11.2019.godine, uputilo je sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Banja Luci, prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenog E. M., rođen 1996.godine iz Banja Luke, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Teška tjelesna povreda iz člana 132. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZRS u sticaju sa krivičnim djelom Tjelesna povreda iz člana 131. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Osumnjičeno lice je  u noći 15./16.11.12019. godine, oko 03,00 časova, u Ulici Ada, Grad Banja Luka, u ugostiteljskom objektu „Stara Ada“, nalazeći se u društvu B.L.,N.P.,N.Z.,B.B. i drugih nepoznatih lica, nakon verbalnog sukoba, nanio tešku tjelesnu povredu oštećenom licu I.Č., te tjelesnu povredu oštećenom D.B. Oštećenom I.Č. je pružena ljekarska pomoć i on je smješten u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog postojanja bojazni  da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, shodno članu 197.stav 1. tačka b. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banja Luci.

 

„Prilikom preuzimanja ili prenošenja informacija koje objavljuje Okružno javno tužilaštvo Banja Luka o predmetima u kojima su lica osumnjičena za krivična djela, molimo vas, da imate u vidu presumpciju nevinosti  iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske u kojem je u stavu  1. definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.“


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

Legal-01.jpg