Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Banjaluci

Tužilaštvo predložilo mjeru pritvora zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga

24.10.2019.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka dana 24.10.2019.godine, uputilo je sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Banja Luci, prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenog S.B., rođen 1960.godine iz Banja Luke, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. stav 1. KZ RS, u sticaju sa krivičnim djelom Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. KZ RS.

 Policijski službenici PU Banja Luka, dana 22.10.2019.godine, oko 21,25 časova, na području Grada Banja Luka, prilikom kontrole putničkog vozila, kojim je upravljao osumnjičeni, kod istog su pronašli i privremeno oduzeli  praškastu bijelu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

Prilikom pretresa koji je izvršen na više lokacija koje koristi osumnjičeno lice, oduzeto je oko 120 grama bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu kokain, a pronađena je i privremeno oduzeta municija za vojnu automatsku pušku čije držanje građanima nije dozvoljeno.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na  svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti  krivično djelo, shodno članu 197. stav 1. tačka b. i v.   Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banja Luci.

 

„Prilikom preuzimanja ili prenošenja informacija koje objavljuje Okružno javno tužilaštvo Banja Luka o predmetima u kojima su lica osumnjičena za krivična djela, molimo vas, da imate u vidu presumpciju nevinosti  iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske u kojem je u stavu  1. definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.“


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

droga.bmp