Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Banjaluci

Tužilaštvo predložilo mjeru pritvora zbog krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju

15.08.2019.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka dana 15.08.2019.godine, uputilo je sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci, prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenog S.A. rođen 1978. godine iz Gradiške, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio  krivično djelo Teško ubistvo u pokušaju iz člana 125. stav 1. tačka 6. u vezi sa članom 22. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Osumnjičeno lice je dana 13.08.2019.godine, oko 19,30.časova u ulici Srpski Bedem broj:95, grad Gradiška, došao u dvorište svojih komšija LJ.M. i LJ.M, prema kojima je gajio osjećaj netrpeljivosti, te je upotrebom  vojnog bajoneta zadao tjelesne povrede oštećenim LJ.M.  i LJ.M.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog postojanja bojazni da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti  krivično djelo ili da će dovršiti pokušano krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti  jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti, shodno članu 197. stav 1. tačka b.  v. i g.  Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u  Banja Luci. 

 

“Poštovani predstavnici medija molimo vas, da prilikom prenošenja vijesti imate u vidu da lica, na koja se odnose vijesti i informacije  iz  Tužilaštva imaju status osumnjičenih lica.

Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti, koje definiše da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.”


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

Legal-08.jpg