Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Banjaluci

Tužilaštvo predložilo mjeru pritvora zbog krivičnog djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje

02.08.2019.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka dana 02.08.2019.godine, uputilo je sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Gradišci, prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenog P. N., rođen 1981.godine iz Gradiške, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje iz člana 306. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Osumnjičeno lice je dana 31.07.2019. godine, oko 19.45 časova, ispred ugostiteljskog objekta u mjestu Elezagići, Grad Gradiška, upotrebom sile, spriječio policijskog službenika oštećenog, Ž.D. u vršenju poslova bezbijednosti, koje je preduzimao prilikom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira, te je tom prilikom  oštećenom nanio tešku tjelesnu povredu.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo shodno članu 197. stav 1. tačka v. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Gradišci.

 

“Poštovani predstavnici medija molimo vas, da prilikom prenošenja vijesti imate u vidu da lica, na koja se odnose vijesti i informacije  iz  Tužilaštva imaju status osumnjičenih lica.

Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti, koje definiše da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.”


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika-tuz-veca.jpg