Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Banjaluci

Tužilaštvo predložilo mjeru pritvora zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga

27.07.2019.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka dana 27.07.2019.godine, uputilo je sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci, prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenih: N.S. rođen 1983. godine iz Srbca i  N.R., rođen 1956. iz Srbca,  zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili  krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. stav 3. u vezi sa stavom 1. i 2. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Osumnjičena lica su u vremenskom periodu od početka 2019. godine do dana 25.07.2019.godine, u mjestu Donji Kladari, opština Srbac, u podrumu pomoćnog objekta koji se nalazi pored porodične kuće, proizvodili opojnu drogu marihuanu, te istu pripremali za dalju prodaju.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na  svjedoke, shodno članu 197. stav 1. tačka  b.  Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u  Banja Luci. 

 

“Poštovani predstavnici medija molimo vas, da prilikom prenošenja vijesti imate u vidu da lica, na koja se odnose vijesti i informacije  iz  Tužilaštva imaju status osumnjičenih lica.

Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti, koje definiše da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.”

 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

droga.bmp