Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Banjaluci

Potvrđena optužnica zbog krivičnog djela teško ubistvo

24.02.2021.

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banja Luci, dana 24.02.2021.godine, potvrdio je optužnicu protiv: Čamber Dalibora, rođen 1974.godine, opština Laktaši zbog krivičnog djela Teško ubistvo iz člana 125. stav 1. tačka 5. KZ RS, u sticaju sa krivičnim djelom Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja  ili eksplozivnih materija iz člana 361. stav 4. u vezi sa članom 56. stav 1. KZ RS i Đurđević Milana, rođen 1978.godine, opština Laktaši, zbog krivičnog djela Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela iz člana 333. stav 3. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

U Trnu, opština Laktaši,  dana 31.12.2020.godine, oko 22,30 časova na parking prostoru benzinske pumpe optuženi su došli u verbalni a potom i u fizički sukob sa oštećenim D.S. i A.B., pa je optuženi Čamber Dalibor iz vatrenog oružja pištolja lišio života oštećenog D.S., nanio tešku tjelesnu povredu oštećenom A.B., te neovlašteno na javnom mjestu nosio vatreno oružje a za koje nema oružni list niti dozvolu za držanje oružja a optuženi Milan Đurđević je pružio pomoć učiniocu krivičnog djela.

 

“Prilikom preuzimanja ili prenošenja informacija koje objavljuje Okružno javno tužilaštvo Banja Luka o predmetima u kojima su lica optužena za krivična djela molimo vas, da imate u vidu presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske u kojem je u stavu 1. definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica”.


Vijest je napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optužnica T13 0 KT 0055259 21

Prateće fotografije

Legal-08.jpg