Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Banjaluci

Tužilaštvo predložilo mjeru pritvora zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga

16.07.2020.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka dana 16.07.2020.godine, uputilo je sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci, prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenih Z.B., rođen 1976. godine iz Trebinja, G.K., rođen 1993.godine iz Trebinja  i  M.Š. rođen 1994.godine iz Trebinja, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga  iz člana  207. stav 3. u vezi sa stavom 1.  KZ RS.

Osumnjičena lica su po prethodnom dogovoru dana 14.07.2020.godine na području opštine Laktaši, u namjeri  dalje prodaje od  nepoznatog lica nabavili opojnu drogu marihuanu u količini od 3.831,05 grama, a koju su potom držali u apartmanu koji su predhodno iznajmili na području Grada Banja Luka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog  postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače 197. stav 1. tačka  b.  Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora  odlučiće Sudija za prethodni postupak Okružnog  suda u  Banja Luci. 

 

„Prilikom preuzimanja ili prenošenja informacija koje objavljuje Okružno javno tužilaštvo Banja Luka o predmetima u kojima su lica osumnjičena za krivična djela, molimo vas, da imate u vidu presumpciju nevinosti  iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske u kojem je u stavu  1. definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.“


Vijest je napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

Legal-04.jpg