Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Banjaluci

Tužilaštvo predložilo mjeru pritvora zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga

23.06.2020.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka dana 23.06.2020.godine, uputilo je sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci, prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenih M.A., rođen 1981. godine iz Jezera, i P.A., rođen 1980.godine iz Jajca, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga  iz člana  207. stav 3. u vezi sa stavom 1.  KZ RS.

Nakon ispitivanja od strane postupajućeg tužioca osumnjičena lica  H.E., rođen 1971.godine iz Jajca i H.V., rođen 1979.godine iz Jajca su pušteni  i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode.

Osumnjičena lica su od početka januara 2019.godine do 21.06.2020.godine, radi prodaje kupovali, držali, prenosili, posredovali u prodaji i kupovini, te neovlašteno stavljali u promet supstance koje su proglašene za opojne droge  (marihuana), korisnicima na području opština  Jezero, Šipovo i Jajca.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog  postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi  ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni  ponoviti krivično djelo  shodno članu 197. stav 1. tačka  b. i v.  Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora  odlučiće Sudija za prethodni postupak Okružnog  suda u  Banja Luci. 

 

„Prilikom preuzimanja ili prenošenja informacija koje objavljuje Okružno javno tužilaštvo Banja Luka o predmetima u kojima su lica osumnjičena za krivična djela, molimo vas, da imate u vidu presumpciju nevinosti  iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske u kojem je u stavu  1. definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.“


Vijest je napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

droga.bmp