Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Banjaluci

Tužilaštvo predložilo mjeru pritvora zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga

16.11.2019.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka dana 16.11.2019.godine, uputilo je sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci, prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenog M.V. rođen 1974.godine iz Gradiške, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio  krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. stav 3. u vezi sa stavom 1.i 2 KZRS i krivično djelo Omogućavanje uživanja opojnih droga iz člana 208. stav 1. KZRS, S.V. rođena 1974.godine iz Gradiške, zbog krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. stav 3. u vezi sa stavom 1.i 2. KZRS i krivično djelo Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje iz člana 306. stav 2. KZRS, R.H., rođen 1998.godine iz Gradiške, zbog krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. stav 3. u vezi sa stavom 1.i 2. KZRS i P.D.rođena 1999.godine iz Gradiške, zbog krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. stav 3. u vezi sa stavom 1.i 2.KZ RS.

Osumnjičena lica su u vremenskom periodu od 2016.godine do 2019. godine, vršili nabavku i preprodaju opojne droge marihuane korisnicima na području Grada Banja Luka i Gradiške.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva, postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na  svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti  krivično djelo, shodno članu 197. stav 1. tačka a. b. i v. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u  Banja Luci. 

 

„Prilikom preuzimanja ili prenošenja informacija koje objavljuje Okružno javno tužilaštvo Banja Luka o predmetima u kojima su lica osumnjičena za krivična djela, molimo vas, da imate u vidu presumpciju nevinosti  iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske u kojem je u stavu  1. definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.“


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

droga-2.bmp