Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Banjaluci

Tužilaštvo predložilo mjeru pritvora zbog krivičnog djela iznuda

26.11.2018.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka dana 24.11.2018.godine, uputilo je sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci, prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenog K.S.S.  rođen 1985. godine iz mjesta Šahlava, državljanin Iraka, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Iznuda iz člana 232. stav 3. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Osumnjičeni je dana 21.11.2018.godine, u  večernjim časovima, u šumi na području mjesta Čatrnja, opština Gradiška, uz prijetnju nožem iznudio novac od oštećenih migranata  E.E. i F.M. državljana Irana, a radi njihovog prebacivanja na teritoriju Republike Italije.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i zbog postojanja bojazni da će  osumnjičeni uništiti tragove važne za krivični postupak  shodno članu 197. stav 1. tačka  a i b. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci.

 

“Poštovani predstavnici medija molimo vas, da prilikom prenošenja vijesti imate u vidu da lica, na koja se odnose vijesti i informacije  iz  Tužilaštva, imaju status osumnjičenih lica.

Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti, koje definiše da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.”


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika-tuz-veca.jpg