Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Banjaluci

Potvrđena optužnica zbog krivičnog djela nesavjestan rad u službi

28.11.2019.

Sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Kotor Varoši, dana 19.11.2019.godine, potvrdio je optužnicu protiv Bubić Sretka, rođen 1966.godine iz Kotor Varoši, zbog  krivičnog djela Nesavjestan rad u službi  iz člana 322. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Osumnjičeni je kao službeno lice obavljajući poslove čuvara šuma u odjelu  GJ“Uzlomac“ ŠG „Vrbanja“ Kotor Varoš, u vremenskom periodu od 01.01.2018.godine do 08.11.2018.godine,  postupao suprotno članu 65. stav 3. tačka d. Zakona o šumama RS i nije evidentirao 293 bespravno posječena stabla bukve, hrasta, javora i graba,čime je prouzrokovao imovinsku štetu za ŠG „Vrbanja“ Kotor Varoš ukupne vrijednosti 11.970,61 konvertibilne marke.

 

„Prilikom preuzimanja ili prenošenja informacija koje objavljuje Okružno javno tužilaštvo Banja Luka o predmetima u kojima su lica optužena za krivična djela, molimo vas, da imate u vidu presumpciju nevinosti  iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske u kojem je u stavu  1. definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.“


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika-tuz-veca.jpg