Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Banjaluci

Tužilaštvo predložilo mjeru pritvora zbog krivičnog djela razbojništvo

13.02.2019.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka dana 13.02.2019.godine, uputilo je sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenih:  Š.S., rođen 1996.godine iz Banja Luke i J.O., rođen 2000.godine iz Laktaša, zbog postojanja osnovane sumnje da

su počinili krivično djelo  Razbojništvo iz člana 227. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZRS u sticaju sa krivičnim djelom Tjelesna povreda iz člana 131. stav 1. KZRS i krivično djelo Protivpravno lišenje slobode iz člana 143. stav 1. KZRS sve u vezi sa članom 37. KZRS.

Izvještajem koji je dostavljen od strane Policijske uprave Banja Luka-PS Laktaši, obuhvaćena je i osumnjičena Š.N.,rođena 1998.godine iz Banja Luke, koja je nakon ispitivanja od strane postupajućeg tužioca puštena i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode.

Osumnjičena lica su dana 11.02.2019. godine oko 17,45 časova, u ulici Nikole Pašića u mjestu Trn, opština Laktaši, putničkim motornim vozilom presreli oštećeno lice J.B., te upotrebom fizičke snage nasilno oštećenog uvukli u automobil.  Osumnjičeni su ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život i tijelo J.B., protivpravno držali u automobilu oštećenog i nastavili kretanje u pravcu  „prijedorske petlje“, nakon čega su fizički nasrnuli na oštećenog i nanijeli mu povrede u predjelu glave i tijela a potom od oštećenog uzeli novčanik sa novcem, bankovnu karticu i mobilni telefon.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na saučesnike, te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni mogli ponoviti krivično djelo shodno članu 197. stav 1. tačka  b. i v.  Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci.

 

“Poštovani predstavnici medija molimo vas, da prilikom prenošenja vijesti imate u vidu da lica, na koja se odnose vijesti i informacije  iz  Tužilaštva imaju status osumnjičenih lica.

Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti, koje definiše da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.”


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

Legal-08.jpg