Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Banjaluci

Tužilaštvo predložilo mjeru pritvora zbog krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari

20.12.2018.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka dana 20.12.2018.godine, uputilo je sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Banja Luci prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenog V.B., rođen 1998.godine, nastanjen u opštini Laktaši, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari iz člana 240. KZRS, krivično djelo Protivpravno lišenje slobode iz člana 143. stav 3. KZRS i krivično djelo Razbojništvo iz člana 227. stav 1. KZRS.

Osumnjičeno lice je u noći 18./19.12.2018.godine, oko 02,00 časova,  na lokalnom putu u mjestu Miloševci, opština Laktaši, svojim putničkim motornim vozilom marke „Golf 4“, presreo putničko motorno vozilo marke „Mercedes“ kojim je upravljao oštećeni Ć.S., istom onemogućio dalju slobodu kretanja i vozilo Ć.S. oštetio, a potom upotrebom fizičke snage oštećenog  izvukao iz njegovog vozila  i fizički mu zadao više udaraca u predjelu glave, te uz upotrebu sile u namjeri da pribavi sebi protipravnu imovinsku korist od oštećenog Ć.S. oduzeo novac u iznosu od oko 500,00 konvertibilnih maraka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo shodno članu 197. stav 1. tačka b. i   v.  Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banja Luci.

 

“Poštovani predstavnici medija molimo vas, da prilikom prenošenja vijesti imate u vidu da lica, na koja se odnose vijesti i informacije  iz  Tužilaštva, imaju status osumnjičenih lica.

Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti, koje definiše da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.”


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

Legal-04.jpg