Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Banjaluci

Tužilaštvo predložilo mjeru pritvora zbog krivičnog djela razbojništvo

15.12.2018.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka dana 15.12.2018.godine, uputilo je sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Banja Luci prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenog T.R., rođen 1969.godine iz Doboja, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Razbojništvo iz člana 227. stav 1. KZRS u sticaju sa krivičnim djelom Oduzimanje i oštećenje tuđe stvari iz člana 240. stav 1. u vezi sa članom 56. KZRS.

Osumnjičeno lice je dana 11.12.2018.godine,  u ulici Franje Supila, Grad Banja Luka, u vremenskom periodu od 04,00 časova do 04,30 časova, u porodičnoj kući oštećenog S.P., u kojoj je stanovao kao podstanar, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, upotrebom sile ušao u stan u kojem je boravio oštećeni, fizički nasrnuo na oštećenog i nanio mu tjelesne povrede  a zatim od oštećenog  uzeo i prisvojio novac u iznosu od oko 100,00 kovnertibilnih maraka, mobilni telefon i ključeve od putničkog motornog vozila marke „Kia“ kojim se udaljio  u pravcu Dervente. Dana 11.12.2018.godine, u popodnevnim časovima, osumnjičeno lice je putničko motorno vozilo „Kia“ ostavio u mjestu Pojezina, opština Derventa a potom se uputio u nepoznatom pravcu.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo shodno članu 197. stav 1. tačka a.  b. i v.  ZKP RS.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banja Luci.

 

“Poštovani predstavnici medija molimo vas, da prilikom prenošenja vijesti imate u vidu da lica, na koja se odnose vijesti i informacije  iz  Tužilaštva, imaju status osumnjičenih lica.

Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti, koje definiše da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.”


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

Legal-08.jpg