Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Banjaluci

Tužilaštvo predložilo mjeru pritvora zbog produženog krivičnog djela teška krađa

14.12.2018.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka dana 14.12.2018.godine, uputilo je sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Banja Luci prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenog R.R., rođen 1996.godine iz Prijedora, zbog postojanja osnovane sumnje da je  počinio produženo krivično djelo Teška krađa iz člana 226. stav 1. tačka 1. u vezi sa članom 57. u sticaju sa krivičnim djelom Oduzimanje i oštećenje tuđe stvari iz člana 240. stav 1. i člana 56. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Osumnjičeno lice je u vremenskom periodu  od 04.12.2018.godine do 05.12.2018.godine, na području Grada Banja Luka, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi došao do otključanog putničkog motornog vozila marke „Opel kadet“,  vlasništvo oštećenog D.M., te vozilo stavio u pogon i isto odvezao u nepoznatom pravcu, da bi potom vozilo prodao  za novčani iznos od 150,00 konvertibilnih maraka.

Dana 07.12.2018.godine, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi osumnjičeni je došao do parkiranog i otključanog putničkog motornog vozila marke „VW Polo“, vlasništvo oštećenog D.M., vozilo stavio u pogon i odvezao se u nepoznatom pravcu, nakon čega je vozilo ostavio na parkingu na području Grada Banja Luka  a iz vozila uzeo i prisvojio  novac u iznosu od oko 430,00 konvertibilnih maraka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, da će dovršiti pokušano krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti a za to krivično djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna, shodno članu 197. stav 1. tačka v.  Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Osnovnog  suda u  Banja Luci. 

 

“Poštovani predstavnici medija molimo vas, da prilikom prenošenja vijesti imate u vidu, da lica na koja se odnose vijesti i informacije  iz  Tužilaštva imaju status osumnjičenih lica.

Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti, koje definiše da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.”


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika-tuz-veca.jpg