Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Banjaluci

Potvrđena optužnica zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju

14.06.2021.

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banja Luci, dana 10.06.2021.godine, potvrdio je optužnicu protiv Milanović Zdravka, rođen 1954.godine iz Laktaša, zbog krivičnog djela Ubistvo u pokušaju iz člana 124. stav 1. u vezi sa članom 22. KZ RS i krivičnog djela Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. stav 1. KZ RS.

U  porodičnoj kući u mjestu Čardačani, opština Laktaši, dana 15.03.2021.godine, oko 23,00 časa, optuženi je upotrebom lovačke puške marke “Suhl”, kalibra 16, pokušao lišiti života svoju suprugu oštećenu M.N.. Oštećena je tom prilikom zadobila teške i po život opasne povrede.Optuženi je u pomoćnom objektu u dvorištu porodične kuće u Čardačanima, neovlašteno držao vatreno oružje  i municiju čije držanje  građanima uopšte nije dozvoljeno.

 “Prilikom preuzimanja ili prenošenja informacija koje objavljuje Okružno javno tužilaštvo Banja Luka o predmetima u kojima su lica optužena za krivična djela molimo vas, da imate u vidu presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske u kojem je u stavu 1. definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica”.


Vijest je napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optuznica T13 0 KT 0056079 21

Prateće fotografije

Legal-08.jpg